Geef om Venlo - Fotoclub Venlo

Geef om Venlo

De gemeente Venlo heeft de vijf Venlose fotoclubs uitgenodigd deel te nemen aan een fotoproject met als onderwerp ‘Mensen in hun omgeving.’ De opdracht aan de amateurfotografen is tweeledig:

1. Mensen die (op het grondgebied van de gemeente Venlo) gebruik maken van de openbare ruimte;

2. Mensen die (op het grondgebied van de gemeente Venlo) vormgeven aan de openbare ruimte.

Dat kan natuurlijk van alles zijn: van een picknick tot de restauratie van een historische gevel. Denk ook aan water, lucht, bodem. En hou het motto in gedachten: Ons leefklimaat maken we samen (overheden, burgers, ondernemers).

Spelregels

1. Uitsluitend leden van de in gemeente Venlo actieve en bij de Fotobond Limburg aangesloten fotoclubs kunnen deelnemen;

2. De looptijd van het project is van 20 mei 2019 t/m 1 mei 2020;

3. Inzendingen worden maandelijks naar de Gemeente gestuurd door de Fotoclub.

4. Zo mogelijk elke maand worden een of meer foto’s geselecteerd voor plaatsing op de Facebookpagina van de gemeente Venlo dan wel in andere uitingen van de gemeente Venlo;

5. Foto’s dienen minimaal een resolutie van 1.500 pixels te hebben; ze mogen kleur dan wel zwart wit zijn; artistieke bewerkingen zijn toegestaan;

6. Door je inzending geef je toestemming voor het rechtenvrij delen van de foto’s via social media en andere communicatiekanalen van de gemeente Venlo. De gemeente zal dat doen met bronvermelding;

7. Als op de ingezonden foto personen herkenbaar in beeld worden gebracht, vraagt de fotograaf vooraf toestemming aan deze personen voor inzending en verder gebruik van de foto door de gemeente Venlo. Zodra de foto is ingezonden mag de gemeente er van uitgaan dat toestemming is verleend.

8. Het ingezonden beeldmateriaal blijft eigendom van de eigenaar, maar het is de gemeente Venlo toegestaan rechtenvrij gebruik te maken van de verkregen beelden en deze te gebruiken voor eigen promotiedoeleinden. Het beeldmateriaal zal (met naamsvermelding) onder meer worden gebruikt in de informatiecampagne over de Omgevingswet die volgend jaar van start gaat.

We denken verder aan een expositie van een ruime selectie van foto’s in het stadskantoor volgend jaar juni. De expositie markeert dan tevens de start van de publieke informatiecampagne. Selectie voor de expositie zal in overleg met de fotoclubs geschieden. De maandelijkse selectie vindt plaats door de gemeente.

Inzenden via deze link: INZENDEN