Nieuws en actualiteiten - Fotoclub Venlo

Nieuws en actualiteiten

Rondom Water

Een nieuw internationaal multidisciplinair kunstenaarsproject vindt in 2018 plaats rond het thema Water: overvloed en schaarste.

Kunstenaars uit Nederland, Duitsland, Zuid- en Noord-Marokko en Zweden nemen in 2018 deel.

Het bijzondere is dat we een project gaan organiseren waarin beeldend kunstenaars, dichters, schrijvers, dansers en muzikanten samenwerken.

Als eindresultaat staat een multidisciplinair eindproduct gepland voor eind maart 2018. Afgesproken is dat het project zal plaats vinden in de Euregio Venlo…..

Vanaf maart vinden er vele activiteiten rond dit thema plaats. Eind 2018 zal er een documentaire "Rondom Water" zijn, met een fototentoonstelling in ziekenhuis VieCuri. De foto’s op deze tentoonstelling zullen worden verzorgd door Fotoclub Venlo, samen met Océ en FC Belfeld

Open Monumentendag Venlo 2018

Venlo vierde de Open Monumentendag dit jaar op 1 september 2018.
Aanleiding is het feit dat Venlo op die dag herdenkt dat ze 675 jaar geleden stadsrechten heeft gekregen.

Fotoclub Venlo gaf acte de présence door een twintigtal foto’s die direct met het onderwerp te maken hebben te exposeren aan de stadsmuur in de Luif. Op deze dag waren een aantal leden van de fotoclub aanwezig in de expositieruimte.  Velen bezochten de expositie en gaven over het algemeen een positief oordeel over zowel de expositie als de prachtige expositieruimte.

een kleine impressie “de Luif"

Mededeling van de activiteitencommissie

Door omstandigheden moet de activiteitencommissie de geplande datum van ons najaarsuitstapje verplaatsen naar zondag 30 september. Verzamelen bij parkeerplaats ’t Ven om 8.45 uur en vertrek om 09.00 uur. Als je bereid bent om te rijden svp even aan mij bekend maken. De bestemming biedt voor elk wat wils: . “Museum Insel Hombroich”

Er valt van alles te fotograferen en we kunnen er alleen of in groepjes aan de slag gaan. Er wordt geadviseerd om er 3 - 4 uur voor uit te trekken inclusief de lunch zodat we om uiterlijk 17 uur weer thuis kunnen zijn. De toegangsprijs bedraagt 20 Euro

Voor meer info zie website

Wij hopen op grote belangstelling!