Wedstrijdnieuws - Fotoclub Venlo

Wedstrijdnieuws

Verschillende fotografen van Fotoclub Venlo nemen regelmatig deel aan verschillende fotowedstrijden in binnen- en buitenland. Daarmee worden ook vaak successen geboekt, zoals publicaties, acceptaties voor tentoonstellingen en bronzen, zilveren en gouden onderscheidingen. Meedoen aan wedstrijden is een goede graadmeter voor de technische en artistieke kwaliteit van je werk ten opzichte van andere fotografen. Hoewel het een jurysport is, en daarmee ook een kwestie van smaak, betekent het meedraaien in het wedstrijdcircuit dat je steeds weer getriggerd wordt om het de volgende keer nog beter te doen. Daar wordt je als fotograaf natuurlijk nooit slechter van.

Zou je ook eens mee willen doen met een nationale of zelfs internationale wedstrijd? Neem dan contact op met onze wedstrijdsecretaris Ruud Mooi of voorzitter Harry Linschoten. Beiden zijn veelvuldig actief in wedstrijdverband en kunnen je wegwijs maken in deze uitdagende tak van de fotografie.

Links: Wedstrijdgalerij

Bondsfoto wedstrijden

Foto Online 2e editie 2019

Van 1 juli tot en met 15 augustus kan ingezonden worden voor Foto Online 2e editie 2019.  Er is geen thema of genre aan verbonden. Foto Online is bedoeld voor alle leden van de Fotobond, maar vooral de beginnende fotografen wil ik uitdagen om foto’s in te sturen. Ze mogen speciaal hiervoor gemaakt zijn maar als het wat oudere foto’s zijn is dat geen probleem. Het is de bedoeling dat dit een laagdrempelige wedstrijd is waarbij je je kan vergelijken met andere leden.

Foto Individueel 2019

2 onderscheidingen maar liefst voor de fotoclub Venlo.

Ruud Mooi: Zilver met de foto “Abuse”
Jeu Velmans: Brons met de foto “Wachten"

Fotobond Afdeling Limburg, Serie van 5 met samenhang

De 3e prijs, gaat naar Jan Pieter Lotter Homan, met zijn serie “oogkunst”. Van alle 62 inzendingen sprong deze serie ‘het meeste in het oog’. Met name de enorme diversiteit tussen de beelden onderling, maakt dat elk beeld noodzakelijk is om het verhaal te vertellen. De serie begint heel krachtig, heeft iets bizars en roept vragen op. Het zijn dan ook de eerste 2 beelden die blijven hangen, wanneer je er naar kijkt, vergeet je ze niet meer. Vanaf het derde beeld neemt de kracht van de serie echter wel af, maar maakt het verhaal wel duidelijk. De samenhang is zeker aanwezig en ieder beeld geeft de nodige informatie. De jury wilt de maker dan ook vragen om een vervolg te geven aan dit verhaal, waarbij de fotograaf zich vooral laat inspireren door de eerste 2 beelden.

De 10e plaats is voor Paulette Noten voor de serie “(On)macht"

Beide leden zijn genomineerd voor deelname aan Foto Nationaal

Bondsfotowedstrijd 2019

De uitslag van de Bondsfotowedstrijd is bekend. Er zat deze keer niet meer in dan een gedeelde 119e plaats met 195 punten. Jack Dieleman scoorde het hoogst: 22 punten met zijn 4-luik Aspergeveld. Net buiten een medaille. Er deden deze editie 164 clubs mee