Wedstrijdnieuws - Fotoclub Venlo

Wedstrijdnieuws

Foto Individueel 2019

Deze wedstrijd is voor alle leden van de Fotobond en inzenden voor Foto Individueel 2019 kan van 1 april t/m 15 mei. Openbare bespreking op 7 juli in Rijen. Het programma van die dag komt nog op de website. Ingezonden kan worden voor de genres: portret/model, natuur, politiek, open en ‘vrije tijds besteding’ In 2019 zal er een expositie zijn van twee jaar Foto Individueel met een selectie van de inzendingen.

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de coördinator van Foto Individueel via mail:

fotoindividueel@fotobond.nl

Voor de wedstrijdvoorwaarden:  SR Foto-Individueel-V8.4.

Fotobond Afdeling Limburg, Serie van 5 met samenhang

De 3e prijs, gaat naar Jan Pieter Lotter Homan, met zijn serie “oogkunst”. Van alle 62 inzendingen sprong deze serie ‘het meeste in het oog’. Met name de enorme diversiteit tussen de beelden onderling, maakt dat elk beeld noodzakelijk is om het verhaal te vertellen. De serie begint heel krachtig, heeft iets bizars en roept vragen op. Het zijn dan ook de eerste 2 beelden die blijven hangen, wanneer je er naar kijkt, vergeet je ze niet meer. Vanaf het derde beeld neemt de kracht van de serie echter wel af, maar maakt het verhaal wel duidelijk. De samenhang is zeker aanwezig en ieder beeld geeft de nodige informatie. De jury wilt de maker dan ook vragen om een vervolg te geven aan dit verhaal, waarbij de fotograaf zich vooral laat inspireren door de eerste 2 beelden.

De 10e plaats is voor Paulette Noten voor de serie “(On)macht"

Beide leden zijn genomineerd voor deelname aan Foto Nationaal

Bondsfotowedstrijd 2019

De uitslag van de Bondsfotowedstrijd is bekend. Er zat deze keer niet meer in dan een gedeelde 119e plaats met 195 punten. Jack Dieleman scoorde het hoogst: 22 punten met zijn 4-luik Aspergeveld. Net buiten een medaille. Er deden deze editie 164 clubs mee