Untitled photo

Fotoclub Venlo

Op deze site willen wij u een indruk geven van onze fotoclub. Naast informatie over onze activiteiten vindt u ook een fotogalerij van het werk van onze leden. Wij hopen dat u hierdoor een goede indruk krijgt van het reilen en zeilen van onze fotoclub.

Geschiedenis en doel

Onze vereniging is in 1947 opgericht als Venlose Amateur Fotografen Vereniging, ook wel kort VAFV genoemd. Deze naam hebben we in 2007 bij het 60-jarig jubileum gewijzigd in Fotoclub Venlo. Het doel van onze fotoclub is het bevorderen van de vrijetijdsfotografie in de ruimste zin van het woord.

Onze clubactiviteiten

Bespreking van eigen werk op de tweewekelijkse clubavonden op woensdag. Meedoen aan fotowedstrijden, nationaal en internationaal, digitaal en geprint.

Organiseren van clubuitstapjes waarbij we locaties bezoeken waar we kunnen fotograferen.

Er worden regelmatig eigen tentoonstellingen georganiseerd.

Er worden regelmatig "technische" avonden georganiseerd, waarin zowel software (bijvoorbeeld Photoshop of Lightroom) als hardware (printen, passe-partouts snijden) wordt toegelicht.

Er is een goed contact met andere fotoclubs in de Gemeente Venlo.

We hebben twee actieve werkgroepen te weten een werkgroep straatfotografie/seriematige fotografie, architectuurfotografie en een werkgroep portetfotofrafie. Ook hiervan is werk op de galerij op deze website te zien.

Powered by SmugMug Owner Log In