Herinneringen aan Hans

 • Gé van den Heuvel

  on September 20, 2021

  Hans,

  Hans ik heb je leren kennen toen je nog geen lid van Fotoclub Venlo was.
  Je woonde toen nog met Nicole in Venlo.
  Toen jullie naar Baarlo zijn verhuisd hadden we vaker contact met elkaar, mede door onze hondjes Inja en Puck, die het goed met elkaar konden vinden. Volgens mij ben jij in die periode ook lid geworden van de Fotoclub.
  Met vier man sterk vertrokken wij iedere tweede donderdag naar Venlo: Pieter, Jan jij en ik “Afdeling Baarlo” noemden wij onszelf.
  Ik heb, zoals door anderen ook al aangehaald, bewondering op de wijze waarop jij een foto becommentarieerde: rustig, weloverwogen maar nooit een negatieve opmerking.
  Jij was de enige die heel serieus met series bezig was.
  Door je enthousiasme kreeg je meer volgers en kregen we ook steeds meer goede series van andere clubleden te zien.
  Ik heb ook genoten van de foto- uitstapjes die we samen met Pieter en Tom hebben gemaakt.
  Ik vond het prachtig hoe jij genoot van zo’n dag: lekker biertje of wijntje, goed eten en de bekende “Faesen” humor.
  Door Corona hebben we elkaar het afgelopen anderhalf jaar maar weinig gezien, soms heel eventjes kort aan de voordeur om te vragen hoe het met jullie ging.
  Ik vergeet nooit het telefoontje dat ik op 11 juli van Nicole kreeg waarin zij vertelde dat je al een aantal weken in het ziekenhuis lag. Het is een bericht dat je nooit wil horen en waarvan je helemaal van “je pad raakt“. Helemaal toen ik het slechtste nieuws kwam dat maar kunt krijgen..
  Hans, ik heb genoten van ons samenzijn bij de fotoclub, de uitstapjes en je “Bourgondische” benadering van het leven.

  Hans,
  Also look at bright side in heaven.

  Ik wens Nicole, familie, vrienden en iedereen die Hans kende sterkte met het verlies van Hans.

 • Mieke Sniers

  on September 9, 2021

  Hans,
  wat een onwerkelijk bericht...het is niet te bevatten.
  In al die jaren dat we samen lid waren van de fotoclub heb ik je leren kennen als een zeer aimabel mens. Zeer respectvol en deskundig in je fotobesprekingen. Niet gespeend van ,een wat onderkoelde, humor. Je was, op jouw manier, een kartrekker. Dat deed je op een wijze die respect afdwong bij iedereen. Jouw inspirerende benadering bracht anderen, ook mijzelf, ertoe om eens anders naar foto's te kijken. Maar bovenal was je gewoon een fijn mens. Ik ben blij je gekend te hebben, al was het veel te kort.
  Ik zal je missen Hans....
  Heel veel sterkte voor iedereen die Hans lief had

 • Fotoclub Venlo

  on September 6, 2021

  Mijn grote vriend, Hans,

  Vanaf het moment dat jij bij de fotoclub kwam, zijn we bevriend geraakt. Het klikte direct vanaf het begin.
  Daarom hebben we ook veel samengedaan. Zowel jij als ik waren geïnteresseerd in photoshop en zoals bekend, in het land van de blinden is eenoog koning. We hebben daarom ook technische avonden voor photoshop voorgesteld en na aanname van het voorstel ook uitgevoerd.
  Steeds vaker ondernamen we samen zaken die met fotografie te maken hebben.
  De laatste jaren hebben we veel meer aandacht besteed aan foto uitstapjes. Die uitstapjes waren geweldig. Veel praten over fotografie en gelukkig ook over andere zaken. We hadden goede gesprekken zoals vrienden dat kunnen.
  Er waren een paar voorwaarden waar een uitstapje aan moest voldoen. De belangrijkste was goed lunchen. Nou dat lukte iedere keer weer. Niet vlug een broodje ergens eten of erger, zelf meenemen. Niets daarvan.
  Genieten, dat was het devies. Jij was ook een echte levensgenieter.
  In 2019 kwam er een kink in de kabel, er ging een virus de wereld rond. Corona. We hebben geen uitstapjes meer gemaakt toen het menens werd met covid19.
  Nu is er een grotere kink in de kabel gekomen. Jij werd ziek en hebt het niet kunnen overwinnen.
  Ik zal je heel erg missen.
  Nicole, Jeroen, Henrike, Suus en Gilles en alle andere naasten van Hans, heel veel sterkte en moed bij het verlies van Hans.

  Pieter Zweegers

 • Riny Meusen

  on September 5, 2021

  Hans …

  Dit zag ik totaal niet aankomen !
  Jij wás er ‘gewoon’ en dat was zoals het nu nog zou moeten zijn.
  Meteen al de eerste avond dat ik kwam kijken gaf je me het gevoel welkom te zijn: fijn als je nieuw ergens binnen komt. En zo gaf je (in mijn beleving) iedereen waardering. Buiten de mooie foto’s die je mee bracht, deed je je best om ons te inspireren. Net zo goed in ’t fotograferen als ook in ’t bekijken en bespreken van foto’s. En heeft niet ’t één met ’t ander te maken ? Als ik ’t weer eens lastig vond om iets over ’n foto te zeggen, bood je op ’n rustige, integere manier hulp door ’n paar vragen te stellen om me op weg te helpen.
  Je zag overal wat goeds in, dat is ‘n (levens) kunst op zich. Je enthousiasme voor straatfotografie en series werkte aanstekelijk. Je gaf ’t graag door aan ons om daarna weer blij te zijn met de gemaakte resultaten.

  Hans, may you travel on het wings of Angels.

  Nicole, Jeroen, Henrike, Liesbeth, Suus, Gille en iedereen die Hans dierbaar was: heel veel sterkte gewenst !
  Zoals jullie deel waren van Hans, zal hij altijd deel zijn van jullie.

  Riny Meusen

 • Harry Linschoten

  on September 5, 2021

  Beste Hans,
  Ik schrijf dit met tranen in mijn ogen, heb je leren kennen als een fijn iemand achter de camera.
  Verschillende cursussen hebben we samen gedaan bij de fotobond.
  Samen hebben we de vereniging mogen leiden binnen het bestuur.
  Niet altijd kwamen onze meningen overeen, maar we kwamen er altijd uit.
  We hebben in de loop van jaren verschillende dingen gedaan, tentoonstellingen, maar ook uitstapjes.
  Je zachte manier van spreken, maar ook de milde manier van fotobesprekingen waren voor mij een mooie tegenhanger. Ik kon wat meer Amsterdams denken, maar ook spreken en vaak wist je dit te sussen.
  Ik zal je zeker missen, in veel dingen.

  Ik wens Nicole en haar naaste heel veel sterkte met dit verlies, welke voor haar vele malen groter is.

  Harry Linschoten

 • Huib Noten

  on September 5, 2021

  "In every inch a gentleman"
  Hans, ik bewonderde je rust, positieve wijze van fotobespreken, je motiverende opmerkingen. Ik werkte graag met je samen in de projectgroep voor het jubileum: jij kon goed luisteren, analyseren en je critische opmerkingen sneden hout. Van jou heb ik de liefde voor het seriematig fotograferen gekregen. Bij elke serie die ik maakte nam ik je lessen ter harte, ik kon je altijd vragen voor een kritische beoordeling. Bedankt voor alles!
  Ik wens Nicole en iedereen om je heen veel sterkte !

  Huib Noten

 • Photokingandqueen Remyyvon

  on September 5, 2021

  Beste Hans,
  Zo jammer dat we elkaar niet vaker hebben mogen spreken. We waren nog maar kort lid van de fotoclub, toen kwam de Corona tijd en werden de clubavonden schaars. Je viel ons echter meteen op door je betrokkenheid, bescheidenheid en zeer prettige manier van je oordeel geven over andermans foto’s. Ook mochten we een avond meemaken waarin je vertelde over de verhalen achter je eigen foto’s. Straatfotografie: geweldig! Een onderwerp dat door ons nooit bekeken was maar werd hierdoor wel mooi “belicht”.
  En seriefotografie: wederom door Corona is de avond waarin we allemaal een fotoserie konden inleveren niet doorgegaan. De serie’s van ons liggen hier klaar. Jammer dat we ze niet hebben kunnen laten zien. We hadden graag je visie hierop gehoord.

  We wensen iedereen die je lief had heel veel sterkte om dit afscheid een plekje in hun leven te geven.

  Remy & Yvon de Koning

 • Jeu Velmans

  on September 4, 2021

  Beste Hans, voor mij was je behalve een goede fotovriend ook diegene met veel ervaring in de fotografie. Jij was het die zelfs in een slechte foto nog mooie of goede dingen zag. Zo keek je volgens mij ook naar mensen; het goede belichten en eenieder inspireren tot betere foto’s. Een opmerking herinner ik me heel goed "minder is meer”, een gevleugelde uitspraak. In ons laatste helaas mislukte project met betrekking tot de jubileumexpositie heb ik je leren kennen als een gemotiveerd en gestructureerd persoon die niet bang was om zijn schouders er onder te zetten. Ik zal je missen tijdens onze fotobijeenkomsten en wens Nicole en iedereen die jou lief heeft heel veel sterkte toe.

  Jeu Velmans

 • Fotoclub Venlo

  on September 4, 2021

  Hans was een clubman in hart en nieren. Hij heeft talrijke functies bekleed binnen de club. Dat zegt iets over Hans. Hij wilde niet alleen voor de club, maar voor iedereen het beste. Dat zag je op de manier waarop hij foto's besprak tijdens onze foto avonden. Hans zat dan altijd op dezelfde plek...Te ver weg. Maar door de onafscheidelijke verrekijker zag hij toch alles. En over elke foto wist Hans wel wat positiefs te melden. Ook over foto's waar helemaal niemand iets in zag. De maker van zo'n werk wist na een bespreking van Hans dan altijd toch precies wat er anders moest, maar het was op zo'n vriendelijke manier gebracht dan hij of zij altijd met opgeheven hoofd en een glimlach naar huis kon. Dat is een grote gave. Als je wist dat Hans de bespreking ging doen dan wist je dat je een fijne avond tegemoet kon zien. Dat gaan we allemaal vreselijk missen.

  Straatfotografie en het maken van series, dat was wat Hans graag deed. Daar kon hij met veel enthousiasme over vertellen. Hans zag de mooie dingen in het gewone. In de eenvoud en in de alledaagse dingen. Het is een kunst om daar mooie foto's van te kunnen maken. Hans beheerste die kunst als geen ander. Je kunt geen foto's maken van de dingen die je niet ziet. Maar Hans zag het allemaal en wist ons daar eer op keer mee te verwonderen.

  We gaan je missen Hans. Je bevlogenheid voor de fotografie en je altijd fijne aanwezigheid. Daar hadden we nog veel langer van willen genieten. Het mag niet zo zijn... Nicole, kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en bekenden: heel veel sterkte met het gemis.

  Ruud Mooi

Powered by SmugMug Owner Log In